La data de 12 octombrie 2015, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de  12 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vrancea şi a municipiului Galaţi în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea  unui grup infracţional organizat specializat în activităţi de efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi trafic de droguri.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă  că în perioada  2014-2015 membrii grupului infracţional organizat sprijiniţi  şi de către  alte persoane au traficat cantităţi importante  de substanţe psihoactive procurând, transportând, deţinând, oferind şi vânzând astfel de substanţe interzise către diferiţi consumatori de pe raza judeţului Vrancea.

    La data de 12 octombrie 2015, inculpatul Burlacu Valentin a fost surprins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de aproximativ 66 grame substanţe denumite generic etnobotanice care a fost procurată de la inculpatul Tureatcă Bogdan Lili urmând să fie comercializată pe raza judeţului Vrancea, substanţe pe care le-a achiziţionat în schimbul sumei de 1400 lei.

    La data  de  13 octombrie 2015 procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Burlacu Valentin, Tureatcă Bogdan Lili, Stratulat Daniel George, Nicolau Sorin şi Ion Ionuţ Cătălin.

    Cercetările vor continua în scopul stabilirii întregii activităţi infracţionale sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum  şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant.

    Suportul de specialitate  a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT