La  data de 06 ianuarie 2016  procurorii  D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de 12 percheziţii domiciliare  pe raza judeţului Suceava şi a municipiului Focşani în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în activităţi de contrabandă cu ţigarete de provenienţă ucraineană.

Imagini - versiunea pentru download

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu jumătatea anului 2015  inculpaţii Ruginescu Valentin, Mihai Angela, Prisăcariu Adina Gabriela şi Budăi Vasilica au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

    La data de 06 ianuarie 2016  inculpaţii Ruginescu Valentin şi Mihai Angela au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului Focşani în timp ce transportau un număr de 2998 pachete ţigarete de provenienţă Ucraina care  anterior fuseseră  preluate de la domiciliile inculpatelor Budăi Vasilica şi Prisăcariu Adina Gabriela.

    Cu ocazia percheziţiilor  efectuate în cauză au fost identificate şi ridicate un număr de 123.440 de ţigarete de provenienţă ucraineană.

    La  data de 06 ianuarie 2016  procurorii  D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea  au dispus reţinerea pentru  o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ruginescu Valentin, Mihai Angela, Budăi Vasilica şi Prisăcariu Adina Gabriela urmând să fie prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

    Cercetările vor continua în scopul stabilirii întregii activităţi infracţionale sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum  şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant.

    Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost realizată împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Pază şi Intervenţie Rapidă Vrancea şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT