În continuarea comunicatului de presă din data de 15 aprilie 2013,  raportat la împrejurarea că demersul jurnalistic al publicaţiei  “Puterea” a fost iniţiat fără o minimă documentare şi continuă într-o manieră tendenţioasă, informaţiile nereale prezentate opiniei publice fiind de natură a afecta imaginea instituţiei noastre, D.I.I.C.O.T. face următoarele precizări:

         La solicitarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin adresa nr. 801104/24.04.2013,  ANAF a confirmat faptul că rezultatele inspecţiei fiscale efectuate la grupul de firme SC Avicola Crevedia SA şi la alte societăţi relaţionate, nu au fost înaintate D.I.I.C.O.T.; mai mult decât atât, pentru aspecte de natură infracţională constatate,  ANAF a sesizat, la data de 25.02.2013, o  altă unitate de parchet.  

         Referitor la sesizarea nr. 19908/19.11.2012 a ANAF, invocată în materialul de presă ( în fapt, acest număr a fost atribuit unei lucrări înregistrate  la P.Î.C.C.J. – Biroul registratură generală, arhivă şi grefă), precizăm că sesizarea nu priveşte persoanele menţionate în articol,  iar  la data de 20.11.2012, aceasta a fost trimisă unei alte unităţi de parchet, competentă material în soluţionarea cauzei.

        Avem convingerea că aceste ultime precizări pot asigura corecta informare a opiniei publice în raport cu situaţia dată şi pot constitui, inclusiv pentru ziariştii publicaţiei „Puterea”, repere  concrete şi suficiente pentru realizarea unui material jurnalistic obiectiv.

Adunările generale ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, întrunite în data de 31.05.2023, la convocarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, au adoptat punctul de vedere formulat in sensul:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 15.01.2020, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

Urmare a comunicatului nr. 1 din data de 30.05.2023, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Citește mai departe ...

La data de 29.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă, în formă continuată.

Citește mai departe ...

La data de 29.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a 5 inculpați, și luarea măsurii controlului judiciar față de al șaselea inculpat, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și proxenetism.

Citește mai departe ...