Comunicat de presa 12.04.2024

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în  perioada februarie - aprilie 2024, acesta a deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc) către consumatori de pe raza județului Olt, cu prețul de 500 lei pentru o doză.

Comunicat de presa 4 11.04.2024

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a doi  inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada  august 2023-aprilie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, unul dintre inculpați a deținut, intermediat și comercializat direct, în mod repetat,  către consumatori din județul Constanța, diferite cantități de canabis (drog de risc), cristal (3-CMC, drog de mare risc) și substanțe psihoactive (2-CMC), pentru sume cuprinse între 100 și 400 lei.

Comunicat de presa 3 11.04.2024

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus  reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive  și trafic de droguri de mare risc.
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2023 – martie 2024,  acesta a procurat, deținut,  manipulat și comercializat diferite cantități de substanțe psihoactive (2MMC, 2-CMC), precum și droguri de mare risc sub formă de cristal ( 3-CMC) către consumatori din municipiul Turda și  localitățile învecinate, pentru sume cuprinse între 50 și 500 lei.

Comunicat de presa 2 11.04.2024

La data de 10.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Măsura a fost luată după ce, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant în timp ce comercializa cantitatea de aproximativ 70 grame canabis (drog de risc) pentru suma de 3.000 lei.

Comunicat de presa 11.04.2024

La data de 10.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a unui inculpat (recidivist),  cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, acces ilegal la un sistem informatic și alterarea integrităţii datelor informatice.

Comunicat de presa 4 10.04.2024

La data 09.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, abuz de încredere,  înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Comunicat de presa 3 10.04.2024

La data de 09.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul  Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea a 2 inculpați (unul având calitatea de agent de poliție) și măsura controlului judiciar față de alt inculpat,  pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai 2023 – aprilie 2024, aceștia  au deținut,  vândut și oferit, la date și împrejurări diferite,  droguri de mare risc ( 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) și substanțe cu efect psihoactiv (2-CMC) către consumatori de pe raza județului Mureș.

Comunicat de presa 2 10.04.2024

La data 09.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că,  în cursul lunii septembrie 2023, acesta a recrutat o  persoană vătămată minoră, în vârsta de 16 ani,  profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate (probleme familiale, situație materială precară, lipsă de educație, naivitate) și prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire), a transportat-o și adăpostit-o în locații închiriate în țară (Timișoara și Craiova)  dar și străinătate (Germania), obligând-o prin acte de constrângere fizică și psihică să practice prostituția.

Comunicat de presa 10.04.2024

La data de 10.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Argeș și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, trafic de persoane  și complicitate la această infracțiune, ambele în formă continuată.
În baza probatoriului administrat s-a reținut că, la începutul anului 2023, pe raza municipiului București, a fost constituit un grup infracțional organizat format din opt membri,  având ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și trafic de persoane.

Comunicat de presa 09.04.2024

La data de 08.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea unui inculpat recidivist, cercetat pentru infracțiunile de trafic de minori, trafic de persoane și viol, toate în formă continuată.

Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada  2019 – aprilie 2024, inculpatul, în timp ce se afla în relații simultane  de concubinaj cu trei persoane vătămate dintre care una  minoră,   a profitat de vulnerabilitatea acestora ( provenind din familii cu situații materiale  la limita sărăciei și  având un nivel redus de educație ) și le-a obligat prin acte de violență fizică și psihică  să practice prostituția și cerșetoria în folosul său.