Comunicat de presa 19.09.2019

La data de 19.09.2019 procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie 2018- septembrie 2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul B.I. a procurat cantități importante de cannabis, atât din surse interne cât și externe, pe care le-a comercializat pe piața ilicită din municipiul Iași, unui număr foarte mare de consumatori, obţinând astfel importante beneficii materiale.
În urma percheziţiei domiciliare efectuată la domiciliul inculpatului a fost găsită cantitatea de 130 de grame de cannabis, cristale MDMA, precum și sumele de 322.750 (trei sute douăzeci și două mii) lei și 13.720 ( treisprezece mii șapte sute douăzeci) euro, dobândite de către inculpat din comercializarea unor cantități importante de cannabis în perioada investigată.
Inculpatul va fi prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.J.J.Iaşi.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.