Comunicat de presa 2 20.01.2020

La data de 17.01.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților L.V. și L.V. pentru săvâșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 11.01.2020, organele de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa s-au sesizat din oficiu, în baza informațiilor transmise de către autoritățile din Portugalia, cu privire la faptul că o persoană de sex feminin, domiciliată pe raza județului Constanța, urmează să primească un colet, existând suspiciuni că în interiorul acestuia se află droguri de risc și de mare risc.
Din investigațiile efectuate a rezultat că respectivul colet a plecat din Portugalia, având ca țară de tranzit Spania, către România prin intermediul unei firme de curierat.
În acest sens, la data de 16.01.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpaților L.V. și L.V., după ce aceștia au ridicat coletul, care conținea cantitatea de 7,6 kg de cannabis, de la respectiva firmă de curierat.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat 6 percheziții domiciliare, unde au identificat: 3 laptopuri, 1 tabletă, 13 telefoane mobile, 16 cartele SIM, 3 stick-uri USB și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.
La data de 17.01.2020, magistrații Tribunalului Constanța au dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Toate drepturile rezervate © 2018 DIICOT