Comunicat de presa 27.01.2021

La data de 27.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații, membrii ai unui clan interlop, au comercializat cocaină și au deținut in vederea comercializării cocaina, heroină și morfină, atât de la adresele de domiciliu, cât și în alte locații de pe raza municipiului București, pe care le stabileau anterior cu clienții.
La data de 27.01.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe cantități de droguri de mare risc, precum și suma de 6.800 de lei.
În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Brigăzii de Operațiuni Speciale București, din cadrul Direcției de Operațiuni speciale
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.