Comunicat de presa 12.04.2022

Urmare a interesului manifestat de către reprezentanții mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
La data de 11.04.2022 Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus declinarea în favoarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală într-o cauză în care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

La data de 11.04.2022 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și viol.
În cauză au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea percheziții domiciliare la două imobile din Județul Ilfov, fiind ridicate bunuri de interes pentru soluționarea cauzei.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au audiat în cursul nopții de 11/12.04.2022 mai mulți martori în vederea lămuririi situației de fapt.
Cercetările sunt continuate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală cu sprijinul B.C.C.O. București, urmărirea penală desfășurându-se in rem.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.