Comunicat de presa 16 25.05.2023

La data de 25.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin au prins în flagrant doi suspecți, un cetățean român și un cetățean străin, în timp ce dețineau și transportau cu un autoturism, un bagaj de mână conținând cantitatea de aproximativ 1,1 kilograme de substanță solidă de culoare maronie, susceptibilă a fi hașiș, împachetată în ambalaje de plastic.

Ulterior, în cauza privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc, au fost efectuate două percheziții domiciliare.
În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, suspecții au deținut și comercializat droguri de risc, atât în România, cât și în alte țări din Uniunea Europeană.
Drogurile, provenind din Maroc, au fost introduse în Uniunea Europeană prin Spania, prin intermediul cetățeanului străin, rezident în această țară, și, ulterior, introduse în România, disimulate în interiorul unor bagaje, în scopul comercializării consumatorilor din Timișoara, Caransebeș și Oțelu Roșu.
Pe parcursul documentării cauzei au fost ridicate alte 700 de grame de droguri de risc.
La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Direcției Generale Anticorupție – Centrul Operațional 2 Timișoara.
De asemenea, la acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Poliție de Frontieră Nădlac II, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și inspectori vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale Timișoara.
Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul Structurii Centrale a D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.