Comunicat de presa 18 25.05.2023

La data de 25.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava efectuează 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului județului Suceava în două cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, introducerea din țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În prima cauză s-a reținut că, la începutul anului 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna august 2022, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional și intern de droguri de risc.
Grupul infracțional organizat a procurat cantități importante de canabis și hașiș din Spania pe care le-a expediat prin intermediul unei firme de transport către România, coletele fiind ridicate pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde au fost depozitate și porționate în vederea comercializării consumatorilor din această localitate și din localitățile învecinate.
În cea de-a doua cauză s-a reținut că, în perioada februarie – martie 2023, un suspect a vândut droguri de risc (canabis) și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (3CMC) consumatorilor cu care lua legătura prin intermediul aplicațiilor tip chat, stabilind detaliile privind încheierea tranzacțiilor cu droguri (momentul și locul întâlnirii, prețul și cantitatea).
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava urmează să fie conduse, în vederea audierii, 3 persoane.
Acțiunile beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava.
Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.