Comunicat de presa 27.05.2023

La data de 26.05.2023 , procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea a doi inculpați, minori, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și pornografie infantilă.

În cauză s-a reținut faptul că, în luna mai 2023, pe fondul consumului de alcool, unul dintre inculpați, profitând de starea de neputință şi de a se apăra a unei persoane vătămate minore, a agresat-o sexual. Cel de al doilea inculpat a înregistrat momentul agresiunii, încurajând autorul să comită fapta, şi a distribuit, ulterior, materialul video prin intermediul unui serviciu de mesagerie telefonică.
A fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, comisia specializată constatând că ambii inculpați minori, au acționat cu discernământ.
În cursul acestei zile, 27.05.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Covasna.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.