Comunicat de presa 05.09.2023

La data de 04.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cetățean străin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc, deținere, fără drept  de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și conducerea unui vehicul sub influența unor substanţe psihoactive.

S-a reținut că, la aceeași dată, inculpatul a fost depistat în Punctul de Trecerea a Frontierei Sculeni conducând  un autoturism, în timp ce se afla sub influenţa unor substanţe psihoactive.

De asemenea, asupra sa a fost găsită cantitatea de peste 20 de grame drog de mare risc (amfetamină).

Astăzi a fost să sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul PTF Sculeni, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.