Comunicat de presa 2 07.09.2023

La data de 07.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,  cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.
S-a reținut  că, în perioada 02-06.09. 2023, inculpatul a transportat din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, două colete în care au fost disimulate mai multe pachete vidate conținând canabis.

La data de 06.09.2023  inculpatul a fost prins în flagrant după ce a ridicat pachetele ce conțineau o cantitate de  peste 4,5 kilograme canabis.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, cu propunerea de   arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.