Comunicat de presa 3 07.09.2023

La data de 06.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea  pentru 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul anului 2023, inculpatul a înființat și întreținut o cultură de canabis outdoor, în curtea locuinței sale din județul Timiș, în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate 40  de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, reprezentând o cantitate  de 53,5  kilograme masă vegetală  și aproximativ 3 kg  substanţă vegetală uscată mărunţită,  depozitată în mai multe recipiente.

În cursul acestei zile  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog.

Acțiunea  a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Timiș  și jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.