Comunicat de presa 2 08.09.2023

La data de 07.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, recidivist,  cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce inculpatul a fost prins în flagrant, în municipiul București, în timp ce deținea, disimulată într-un rucsac, o cantitate de peste 800 grame cocaină, în vederea comercializării.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de  arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Secției 17 Poliție și ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.