Comunicat de presa 3 10.04.2024

La data de 09.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul  Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea a 2 inculpați (unul având calitatea de agent de poliție) și măsura controlului judiciar față de alt inculpat,  pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai 2023 – aprilie 2024, aceștia  au deținut,  vândut și oferit, la date și împrejurări diferite,  droguri de mare risc ( 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) și substanțe cu efect psihoactiv (2-CMC) către consumatori de pe raza județului Mureș.

În aceeași zi, au  fost puse în aplicare  12 mandate de percheziție domiciliară,  fiind identificate și ridicate o cantitate de drog de mare risc (3-CMC) obiecte purtând urme de substanță , precum și alte mijloace de probă.
Astăzi,  a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș cu propunerea de arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor 2 inculpați reținuți.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi  Mureș.  
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.