Comunicat de presa 2 11.04.2024

La data de 10.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Măsura a fost luată după ce, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant în timp ce comercializa cantitatea de aproximativ 70 grame canabis (drog de risc) pentru suma de 3.000 lei.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada  februarie-aprilie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, inculpatul a deținut și comercializat, în mod repetat,  către consumatori din județul Constanța, diferite cantități de canabis, pentru sume cuprinse între 300 și 3.000 lei.

În urma percheziției domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate o cantitate de aproximativ 150 grame canabis, cântare electronice, 40 de plicuri din material plastic destinate ambalării drogurilor, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.  

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de jandarmi Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.                                         

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.