Comunicat de presa 3 11.04.2024

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus  reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive  și trafic de droguri de mare risc.
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2023 – martie 2024,  acesta a procurat, deținut,  manipulat și comercializat diferite cantități de substanțe psihoactive (2MMC, 2-CMC), precum și droguri de mare risc sub formă de cristal ( 3-CMC) către consumatori din municipiul Turda și  localitățile învecinate, pentru sume cuprinse între 50 și 500 lei.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate peste 220 de plicuri ziplock, de diferite dimensiuni,  diverse comprimate, un grinder , obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile, conform propunerii formulate de către procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Cluj .
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Cluj -  Poliția  Municipiului Turda și a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție