Comunicat de presa 4 11.04.2024

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a doi  inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada  august 2023-aprilie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, unul dintre inculpați a deținut, intermediat și comercializat direct, în mod repetat,  către consumatori din județul Constanța, diferite cantități de canabis (drog de risc), cristal (3-CMC, drog de mare risc) și substanțe psihoactive (2-CMC), pentru sume cuprinse între 100 și 400 lei.

Cu privire la cel de al doilea inculpat, din materialul probator administrat a reieșit că, în perioada octombrie-noiembrie 2023,  a comercializat droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), pentru sume cuprinse între 120 și 450 lei.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantități de drog de risc, mare risc și substanțe psihoactive (canabis, 3-CMC și 2CMC),  precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.  

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.                                         

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.