Comunicat de presa 12.04.2024

La data de 11.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în  perioada februarie - aprilie 2024, acesta a deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc) către consumatori de pe raza județului Olt, cu prețul de 500 lei pentru o doză.

În urma perchiziției domiciliare au fost identificate și ridicate o cantitate de substanță pulverulentă, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Olt.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.