La data de 08.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.
Din materialul probator administrat a rezultat că în anul 2015, inculpatul a recrutat o persoană vătămată majoră prin metoda loverboy (inducere în eroare prin simularea sentimentelor de iubire și perspectiva întemeierii unei familii ), pe care în perioada 2015-martie 2020, a transportat-o în mod repetat în diverse locații din Italia , Germania și Elveția, a adăpostit-o, atât în locuințe (Italia, Roma), cât și în cluburi destinate practicării prostituției (Germania și Elveția), unde, prin acte de constrângere fizică ( lovire repetată) și psihică (amenințarea cu acte de violență exercitată împotriva membrilor familiei), a obligat-o să practice prostituția în folosul său, obținând astfel din activitatea infracțională foloase patrimoniale estimate la 54.000 CHF, 64.000 Euro și 20.000 lei.
A fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, a fost dispus sechestru asigurător aspra unui autoturism de lux.
În cursul acestei zile, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.
Suportul tehnic și operativ a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală.
În cauză, s-a cooperat cu autoritățile de aplicare a legii din Italia, Germania și Elveția, prin intermediul Europol.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.