Comunicat de presa 2 22.07.2024

La data de 19.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea unui inculpat (recidivist), cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor  de trafic de droguri de mare risc și introducerea în țară, fără drept, de droguri de mare risc.
Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că acesta, în baza unei comenzi online, a introdus în țară din Olanda, un colet ce conținea diferite cantități de droguri de mare risc sub formă de canabinoid sintetic, respectiv MDMB-4en-PINACA și ADB-CHMINACA.

Comunicat de presa 22.07.2024

La data de 21.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, ambele în formă continuată.

Comunicat de presa 5 19.07.2024

La data de 18.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea unei inculpate, cercetate pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Comunicat de presa 4 19.07.2024

Urmare comunicatului de presă din data de 18.07.2024 Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 18.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului.

Comunicat de presa 3 19.07.2024

La data de 18.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Teleorman au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de minori, proxenetism şi lovire sau alte violenţe.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada septembrie 2021 – ianuarie 2024, acesta a recrutat în vederea exploatării sexuale două victime minore, cu vârstele de 15 și respectiv 16 ani după care le-a transportat şi adăpostit în diferite locații din județele Teleorman, Dolj, Argeș, Olt și Constanța, determinându-le, prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția în beneficiul său.  

Comunicat de presa 2 19.07.2024

La data de 18.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor  de trafic de persoane și supunerea la muncă forțată sau obligatorie.
Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2010,  acesta a recrutat trei  persoane vătămate majore cu dizabilități și  prin inducere în eroare cu privire la remunerația pe care urma să le-o remită, le-a primit și adăpostit la o fermă situată pe raza unei comune din județul Iași unde, prin acte de constrângere fizică și psihică, le-a exploatat prin supunere la muncă forțată și obligatorie.

Comunicat de presa 19.07.2024

La data de 18.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, acesta a introdus în ţară, fără drept, prin intermediul unei firme de curierat cantitatea de aproximativ 10 kilograme canabis, împărțită în două colete, fiind prins în flagrant imediat ce a ridicat drogul de risc destinat comercializării.

Comunicat de presa 18.07.2024

La data de 18.07.2024,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara,  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și Serviciului Județean Anticorupție Hunedoara au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză penală   privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului.

Comunicat de presa 2 16.07.2024

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul  Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea unui inculpat (militar), cercetat  pentru comiterea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Măsura a fost luată după ce, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant în timp ce a vindea cantitatea de aproximativ 500 de grame de substanță psihoactivă (2 MMC).

Comunicat de presa 16.07.2024

La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați,  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de trafic de droguri de risc.

Măsurile au fost luate după ce unul dintre aceștia a fost prins în flagrant în timp ce vindea, pentru suma de 5000 lei, cantitatea de 200 grame canabis (drog de risc) procurată de la coinculpat.